PRESENTACIÓ
Poc a poc i gràcies a la col•laboració de molts vendrellencs i vendrellenques he pogut recollir una sèrie de reportatges i fotografies , que s’aniran posant a la pàgina web de la secció d’Hoquei ( amb l’ajut del company Joan Lluis Mudarra), per així compartir-les amb tots els aficionats d’aquest esport tant nostre com es el Hoquei sobre Patins.
Arran d’una conversa amb l’ Àngels Santacana (que amb motiu del 75è aniversari del Club va escriure, junt amb l’Anna Sabanés, un llibre sobre la història de les diverses seccions del Club d’Esports Vendrell) va sorgir la idea de recollir informació i fotografies de l’ hoquei vendrellenc des dels seus inicis fins el dia d’avui, per retre un petit homenatge a totes les persones que, d’una manera o altra, han col•laborat en l’ Hoquei Vendrellenc (ja sigui com a jugador, tècnic directiu, etc.).
Així veurem com en El Vendrell de l’any 1952 , amb poc més de 5200 habitants, i gràcies a l’ esforç del Ramon Calmet, secretari de la Congregació Mariana, amb motiu de la festivitat de Sant Lluis Gonzaga, el 21 de Juny, la vila del Vendrell va veure jugar el primer partit d’ Hoquei sobre Patins entre el SP Vilafranca i el CP Vilanova a la pista del Centre Catequístic Parroquial ( més tard anomenat Casal Familiar). L’ èxit d’aquest partit va fer que s’ organitzés una escola de patinatge, i posteriorment es decidís formar un equip propi.
D’aquesta manera l’any següent, el 4 d’Octubre de 1953 el Centre Catequístic del Vendrell jugava el seu primer partit oficial, a la III Divisió Catalana, empatant a 1 gol amb el CP Poble Nou. L’ equip estava format per Isidre Socías, Antoni Romeu, Benjamí Jane, Francisco Prats, Enric Santacana i Valls (autor del primer gol vendrellenc) , i com a entrenador Mariano Millán.
No és fins el 1958 que l’ hoquei es trasllada a les instal•lacions del Club d’Esports Vendrell, amb l’ inauguració de la Pista del Velòdrom el 13 de setembre de 1958, i d’ allí a l’actual pista inaugurada el 19 de Març de 1973 que més tard, entre el 1975 i 1976, es va cobrir convertint-se en l’actual Pavelló.
Espero que gaudiu d’aquest recull de fotos i articles de diaris que formen part de la nostra historia de l’ HOQUEI VENDRELLENC.
Josep Lluch