I 3x3 OkVendrell

I 3x3 OkVendrell

I 3x3 OkVendrell

I 3x3 OkVendrell

I 3x3 OkVendrell

Videos 3x3 OkVendrell

I 3x3 OkVendrell

REGLAMENT.

 

El Torneig 3X3 OKVENDRELL ha estat creat amb l’objectiu de passar un cap de setmana practicant el nostre esport, l'hoquei, tot gaudint del joc d’atac i d’espectacle, en una pista de dimensions reduïdes i en un ambient festiu i fomentant el fair play entre tots els assistents (participants i espectadors).

El reglament que farem servir en aquest torneig és, principalment, el de la Federació Catalana de Patinatge, però amb una sèrie de variacions:

-  Els equips estaran formats per quatre integrants: un porter i tres jugadors. Durant el transcurs del partit poden jugar simultàniament un porter i dos jugadors, i el tercer jugador serà de reserva. En els dos últims minuts de partit hi haurà la possibilitat de canviar el porter pel tercer jugador. Els canvis es faran per les portes habilitades. 

-  Els partits són de dues parts de 6 minuts. Només s’aturarà el temps quan l’àrbitre ho consideri oportú.

-  No hi ha la possibilitat de demanar temps mort.

- No està permés el xut des de possicions llunyanes a la porteria contraria, La linea fictia a respectar serà el punt de falta directa.

-  Entre part i part hi haurà 1 minut per a poder hidratar-se i canviar de camp.

-  Per poder garantir el joc d’atac i l’espectacle, no està permès especular amb la pilota. En cas de produir-se aquesta situació, a criteri arbitral, l’equip infractor serà sancionat amb una falta directa.

Per aquest mateix motiu, totes les faltes es poden executar de forma ràpida fent una autopassada a la tanca, o passant la bola al porter o al company; aquesta última des de la mateixa zona on s’ha comès.

-  Per treure la pilota després d’haver encaixat un gol, es pot executar de la mateixa manera, però l’equip contrari ha d’estar en pista pròpia (sortida lliure).

-  Les faltes directes s’executaran des del mig del camp i es pot fer un desplaçament cap a porteria o xutar directament. La resta de jugadors es col·locaran a la línia de gol de la porteria oposada a on es fa l’atac.

Si hi ha una falta directa al final del temps o a menys de cinc segons per al final, s’haurà d’executar en menys de cinc segons i només en una acció, sense opció de rematada.

- En el cas que a un jugador se li ensenyi targeta blava, es farà servir la mateixa normativa de la FECAPA: falta directa i inferioritat numèrica en contra de l’equip infractor durant dos minuts o fins que l’equip infractor rebi un gol (el que abans succeeixi).

-  En el cas que un jugador rebi targeta vermella (agressió, insults, etc.), no només quedarà exclòs del partit, sinó que també quedarà exclòs del torneig. Així, l’equip quedarà només amb dos jugadors i un porter per a la resta del torneig. Si hi haguessin dos jugadors amb targeta vermella l’equip quedarà exclòs del torneig. En aquest cas, i depenent de la ronda on es produeixi aquest fet, l'organització estudiarà com afecta al correcte desenvolupament del torneig.

DESEMPATS:

Per evitar errors de classificació s'establiran els següents varems en cas d'empat a la classificació:

En cas d'empat a punts, es seguirà e següent ordre de desempat:

1.- Resultat particular obtingut entre els equips afectats, si es que s'han trobat en format lligueta, ja sigui en grups o lligueta tots contra tots (aquesta valoració es en cas de trobar un empat entre 2 equips unicament).

2.- Resultat de dividir els gols a favor pels gols en contra. (Gols de tota la lligueta, no nomes els particulars).

3.- Major nombre de gols a favor. (Gols de tota la lligueta, no nomes els particulars).

4.- Menor nombre de gols encaixats. (Gols de tota la lligueta, no nomes els particulars).

5.- En cas de no poder desempatar per cap dels varems, es realitzaran 3 faltes directes per cada equip, llançades per diferents jugadors, si continua l'empat es realitzarà una falta directa per equip fins desempatar, aquesta segona tanda la podrà realitzar el mateix jugador

Per a la correcta organització i regulació del torneig:

-  Tots els equips s’hauran de presentar a la taula de l'organització deu minuts abans de l’horari establert per al començament del partit, degudament uniformats.

Si a l’hora del partit un dels dos equips no està a punt a la pista per començar-lo, per a cada minut de retard rebran un gol en contra. El primer gol s'encaixarà en el primer segon de partit.

-  Els escalfaments es podran fer a la pista exterior i no estaran permesos a la pista del torneig.

-  Els jugadors dels equips seran els que s’hagin inscrit i no estan permesos els canvis sense previ avís o amb el torneig començat, i sempre es tindrà en compte la decisió final de l’organització.

-Per configurar la classificació, les victòries sumen 3 punts i els empats 1. En cas d’empat a la classificació entre dos equips al final de la primera ronda, prevaldrà l'ordre anterior explicat.

Per a qualsevol dubte, aclariment o punt que no reculli aquest Reglament, els membres de l’organització seran els responsables de la resolució final.