Dissabte, 6 abril 2024
CE VENDRELL vs MARTINELIA MANLLEU
19:00 | El Vendrell

Temporada 1985-86

1a. Nacional Espanyola. Nova reforma d’aquesta categoria, es formen 2 grups de 14 equips i els  catalans van la meitat en cada grup. Temporada molt dolenta pel CE Vendrell que acaba penúltim amb 12 punts, perdent la categoria.

Aquesta temporada hi va haver la baixa de Joan Moncada (CP Vilafranca) i el retorn de  J.A. Talavera (CP Calafell).

L’ equip, entrenat per Josep Huguet (que va dimitir a primers de novembre) i substituït per Lluís Ferrer,  estava format : a la porteria amb Barceló, J.A. Talavera, Amador Valencia i Miquel Díaz “Michel”, jugadors: Jordi Santacana, Josep M.  Guasch, Pep Cid,  Antoni Palau, Jordi Solans, Dani Martín, Pep Prats, Pere Sendra, Pere Lluch i Pep Solé. President de la secció Josep Guasch.

Equip del CE Vendrell de la Temporada 1985-86

Drets: Josep M. Guasch, Francisco Crespo, Pep Prats, Pep Cid, Jordi Solans , Jordi Santacana i Lluís Ferrer (entrenador). Acotats: Pere Lluch, J. A. Talavera, Antoni Palau, Miquel Díaz “Michel”.

Foto cedida per J.  Solans

Aquesta temporada, 1985-86 , es va modificar el reglament per fer un  joc més d’atac.

Una de les principals novetats va ser la creació de la línia d’antijoc (situada a 22 metres del fons de la zona d’atac) per a totes les pistes , independentment de quina sigui la seva mida . L’equip tenia 10 segons per travessar-la i un cop fet no es podia tornar a tirar endarrere.

Una altra novetat va ser la possibilitat de demanar temps mort durant el partit. També van modificar les sancions per targetes. Amb 3 targetes blaves o 6 de grogues (acumulatives) tenies un partit de sanció (abans eren 6 blaves o 12 grogues)

Publicat al Volum III de Farem Història de Ramon Ferré.

Comentaris, sobre la dificultat de la categoria, de l’ entrenador del CE Vendrell Josep Huguet, publicat al Volum III de Farem Història de Ramon Ferré.

Crònica del 3 de Vuit publicada el 27 de Setembre de 1985

Crònica del derbi comarcal entre el CP Calafell i el CE Vendrell, el 22 de Desembre de 1985. Extracte del Volum III de Farem Història de Ramon Ferré.

Crònica publicada al 3 de Vuit el 21 de Març de 1986

Crònica del Patín Sport del mes d’abril de 1986

Josep Huguet (Entrenador)     -    Joan Barceló          -        J. A. Talavera

Miquel Díaz "Michel"  -          Dani Martín           -       Antoni Palau

Jordi Santacana     -   Josep Maria Guasch   -       Jordi Solans

Pep Prats              -            Pep Cid              -           Pere Lluch

Jugadors  del CE Vendrell – Temporada 1985-86

Fotos cedides per Manel Mellado

L’ equip Aleví del CE Vendrell, Campió de Tarragona,  va quedar  en setena posició en els Campionats d’ Espanya , celebrats el mes d’abril de 1986  a Pamplona  i 4t . al Campionat de Catalunya jugat a Reus.

Classificació Aleví 1985-86, publicada al Farem Història de Ramon Ferré.

Crònica del 3 de Vuit publicada el 2 de Maig de 1986

Revista Patín Sport ,  Maig 1986

Foto realitzada a Pamplona, el mes d’abril de 1986, on el CE Vendrell va participar en la fase final dels Campionats d’Espanya Aleví, i en el qual va aconseguir la setena posició.                                                                    Drets. Joaquim Nin (delegat), Joaquim Nin, Pere Pinto, Joanjo Santó, Marc Mestres,  Santi Julivert.Acotats: Carles Pinto, Jordi Nin, Jordi Nin Traveria i Jordi Cañellas.

Foto cedida per Joanjo Santó

Crònica del setmanari Tres de vuit del 9 de Maig de 1986

L’ equip Infantil del CE Vendrell, Campió de Tarragona,  es classifica  3r. al Campionat de Catalunya jugat a la pista del CN Reus Ploms, guanyant l’últim partit amb el CP Bell-lloc per 9 gols a 2.

El mateix equip Infantil va anar a Pamplona a jugar el Campionat d’Espanya, quedant 4t. classificat , després  de  perdre,  en l’ últim partit,  amb  el  Shum  Massanet  per 7 gols a 4.

Clasificació Infantil 1985-86, publicada al Farem Història de Ramon Ferré.

Crònica del diari El Mundo Deportivo del 6 de maig 1986

Resultats del Campionat d’Espanya publicats a la revista Patín Sport del mes de maig de 1986 , cedit per Ton Mestres , i crònica del Campionat de Catalunya publicat al Diario Español el 29 de Maig de 1986

Crònica del 3 de Vuit, del Campionat de Catalunya   el 30 de Maig 1986

El 13 Juliol 1986 es va celebrar la desena edició de les 10 Hores d’ Hoquei, en categoria Juvenil, que van ser guanyades per la Selecció de Barcelona

Equip Juvenil del CE Vendrell que va quedar 2on. classificat en la 10ena. edició de les 10 Hores d’Hoquei “Tomàs Tous”. Pere Lluch, Dani Martin, Pere Sendra, Andreu Santo, Jordi Llop, Pedro Martin i Miquel Recasens

Temporada 1986-87

Primera Catalana . Campió del Grup Sud de Catalunya amb 41 punts. Campió de la lligueta de promoció d’ascens a 1a. Nacional Espanyola (8 equips), celebrada a Tortosa, guanyant tots els partits i Campió de Catalunya 1987, guanyant la final a Torrelavit, a l’ Sfèric de Terrassa per 11 gols a 5.

A l’equip hi van haver les baixes de Talavera, Barceló  i Jordi Solans (CP Vilanova) i l’alta del porter Pacheco de Vilanova.

Els presidents de la secció , d’aquesta temporada, van ser Josep M. Guasch, substituït per Joan M. Selva (1987 al 1989). L’ equip entrenat primer per Artur Solé i després per  Ton Mestres, el formaven: Pedro Martín, Amador Valencia, Pacheco (porters), Pep Cid, Dani Martín, Anton Palau, Pere Lluch, Josep M. Guasch, Francisco Crespo, Pep Prats,  Pere Sendra, Ramos, Salvador Julivert i Andreu Santó.

Equip   Campió de 1a. Nacional Catalana.  Drets:  Manel Mellado  (delegat), Pere Lluch, Dani Martín, Pere Sendra, Joan M. Selva (president), Salvador Serrano  (patrocinador  Modes Serrano),  Josep M. Guasch,  Pep Prats, Pep Cid, Ton Mestres (entrenador). Acotats: Andreu Santó, Pacheco,  Antoni Palau, Pedro Martín, Salvador Julivert.                                                       Foto Güixens, cedida per Ton Mestres

Cròniques dels partits jugats contra el CP Cambrils i CP Monjos , publicades al Catalunya Sud el 21 d’Octubre de 1986 i al 3 de Vuit del 27 de Desembre del 1986.

Crònica del Catalunya Sud del 27 de Gener 1987

Crònica del 3 de Vuit del 20 de Març de 1987

Crònica del 3 de Vuit del 10 d’ Abril 1987

Crònica del Diari de Tarragona del últim partit de lliga. Abril de 1987

L’equip del CE Vendrell amb la Copa de Campions de Catalunya 1986-87.  Foto Güixens, cedida per Ton Mestres

Crònica de la Final del Campionat de Catalunya, jugat a Torrelavit, el Abril de 1987. Cedit per Ton Mestres

Classificació final del Grup Sud de 1a. Divisió Catalana . Fons Federació Territorial de Patinatge de Tarragona.

Resultats de les eliminatòries prèvies per accedir a la promoció per  l’ascens a 1a. Divisió Espanyola. Revista Patín Sport mes de maig

La fase  final d’ascens a 1a. Divisió Espanyola,  al final no es va jugar a  Sevilla ( potser degut a que el Club Patín Sevilla no es va classificar) sinò que es va fer a la pista del CP Dertusa a Tortosa. El sistema utilitzat era una lliga entre els 8 equips classificats, pujant de categoria els 4 primers.

Programa de la Fase Final d’ascens a 1a. Divisió Nacional, jugat a Tortosa el Maig de 1987.                                                          Cedit per Ton Mestres

Crònica del Catalunya Sud del 30 de Maig de 1987

Crònica  Diari de Tarragona del 31 de maig de 1987. Cedit per Ton Mestres

Revista Patin Sport del mes de Juliol de 1987 – Cedit per Ton Mestres

Programa del Homenatge als Clubs que van quedar Campions de Catalunya la temporada 1986-87, organitzat per El Mundo Deportivo.

Cedit per Pep Cid

L’ equip Infantil del CE Vendrell, com a Campió de Tarragona, va jugar les Fases de Sector al Campionat d’Espanya a Grao (Asturies), però no va aconseguir classificar-se per a la Fase Final.

Crònica del Tres de Vuit del 16 d’Abril de 1987

Equip Infantil del CE Vendrell Campió de Tarragona – Temporada 1986-87

Equip Infantil del CE Vendrell – Temporada 1986-87

Foto realitzada durant las fases de Sector del Campionat d’Espanya Infantil d’Hoquei patins, jugades  a Grao (Asturias) , en que el CE Vendrell va ser eliminat

Drets: Carles Santó (delegat), Joanjo Santó, Santi Julivert, Helios,  Pere Nin, Marc Mestres, Joaquim Nin, Ton Mestres (entrenador).

Acotats. Carles Pinto, Jordi Nin, Jordi Nin Traveria i Jordi Cañellas

Foto cedida per Joanjo Santó .

Equip Infantil del CE Vendrell que va participar a la fase final del Campionat de Catalunya 1987  i en el Torneig “Anxaneta” de Vilafranca del Penedès (on correspon aquesta fotografia).  Drets: Helios, Marc Mestres, Joanjo Santó, Jordi Cañellas, Santi Julivert, Ton Mestres (Entrenador).Acotats: Ortega, Carles Pinto, Jordi Nin, Oscar Baldor, Pere Pinto.

Programa del  Campionat d’Espanya d’Hoquei en Categoria Junior, que va organitzar el CE Vendrell , el maig de 1987, i en el que es va proclamar campió el CP Tordera amb 12 punts, 2n. CP Vic 11 punts, 3r. FC Barcelona 9 punts, 4t. CP Flix 8 punts, 5è. CP Vilanova 6 punts, 6è. Shum Massanet 5 punts,  7è. CP Cibeles 3 punts i 8è. P. Jolaseta amb 2 punts.                      Cedit per J. Solans