Entrevista a Toni Porta.

Entrevista a: Toni Porta
Equip: Infantil
Temporades com Entrenador: Una
Edat: 32
Color: Blau
Llibre favorit: Àngels i Dimonis
Peli Favorita: Braveheart
Data: 03/03/2010

1.- Contra pronòstic per moltes persones has pogut classificar l’equip dintre de la lligueta preferent. Els partits que esteu realitzant són de molta qualitat, ¿Creus que es preferible estar a Preferent, perdent la majoria de partits en comptes de baixar de qualitat jugant a la Copa Federació?¿Els partits han estat la majoria ajustats en el vostre cas, veus un equip guanyador?

Crec que sempre és millor jugar amb els millors equips possibles, l’únic problema és quan la diferència és molt gran i no hi ha ni la possibilitat de competir, però per sort estem jugant molt bé i penso que l’equip ha millorat molt al enfrontar-se amb equips molt competitius com ho son el Noia, Maçanet, Voltregà... És cert com dius que els partits han estat ajustats i només falta creure que es poden guanyar equips que a priori son superiors, és el que més s’ha de millorar d’aquí  a final de temporada, la convicció de que poden. En descàrrec seu cal dir que jo entreno com ho feia al primer equip i suposo que els hi costa bastant assimilar-ho.

2.- L’infantil es un equip just de jugadors i s’ha d’anar a jugar amb Alevins a quasi tots els partits, ¿mimba això la qualitat amb el que fas als entrenaments i després als partits? Porters en tens dos ¿et dóna això més seguretat?

Al entrenar poc amb els alevins és cert que al principi els hi costava agafar el sistema que utilitzem amb els infantils, tan en defensa com en atac o per exemple, amb les jugades assajades; però lo cert és que la progressió dels tres alevins que venen habitualment així com els que venen a entrenar amb els infantils, ha estat espectacular i estant mostrant un nivell molt alt tot i enfrontar-se als millors jugadors dos anys més grans que ells. En quan als porters sempre és millor tenir-ne dos lògicament, en aquest cas en tinc un de primer any i un de segon, que és qui juga habitualment i ho està fent a un nivell altíssim; la veritat és que estic content amb l’actitud de tots dos.

3.- Es el primer any que entrenes, després d’haver estat jugador del Vendrell durant molts anys, i ara que la feina mig et deixa, ¿Quina experiència estàs traient?

Després de jugar tota la vida al Vendrell vaig estar un parell d’anys sabàtics que em van anar molt bé, a hores d’ara m’ha sorprès com es viu l’hoquei des de la banqueta, es pateix molt més que com a jugador. També és cert que l’experiència de jugador serveix molt a l’hora d’entrenar, inclús crec que els jugadors d’inici sembla que et respectin més, però també és veritat que es cometen errors de principiant o se m’escapen algunes coses que suposo que amb el temps es corregeixen.

4.- També fas de segon entrenador del Segona Catalana, ¿Com veus aquest equip?, al marge de les irregularitats d’alguns partits, ¿creus amb les possibilitats d’ascens?

És un equip que físicament està prou bé, tot i que a nivell de joc ha estat un xic irregular hi ha hagut partits molt ben jugats i el nivell de joc habitualment és molt bo. A més, la porteria està molt ben coberta i el Nico crec que està fent una gran tasca; és un grup que porta molts anys treballant i ha fet mèrits per l’ascens, el partit amb el Bell-lloch serà clau.  Seria molt important pujar a primera per possibilitar que el salt de juvenil/junior al primer equip no sigui tan gran, a més és una bona categoria de la qual en  surten molts jugadors.

5.- Per acabar, i avançant-me molt a la temporada, ¿seguiràs la temporada que be?¿T’agradaria canviar de categoria?

M’agradaria continuar tot i que son moltes hores de dedicació cosa que a vegades ho fa complicat per combinar-ho amb la feina.  Si segueixo m’agradaria qualsevol equip que tingui ganes de treballar, amb el que tinc estic encantat i espero veure algun jugador al primer equip en un futur (tot i que s’ha de treballar molt).  La veritat és que amb el bon nivell actual de la base, hi ha molts equips amb els que estaria content de treballar.

6.- Demana un desig: (Ja se que costa, però animat)

A nivell esportiu, l’ascens del segona i el primer equip i que surtin molts jugadors de la base.

Darrera modificació el Dimecres, 03 Març 2010 17:24