Entrevista a Xavi Nicolas.

Entrevista a: Xavier Nicolas
Equip: Segona Catalana
Temporades com Entrenador: tretze
Edat: 32
Color: Rosa
Llibre favorit: Cien años de soledad
Peli Favorita: Invictus
Data: 09/03/2010

1.- Estem ven avançats a la lliga, i només queden 4 partits per finalitzar, ¿com veus l’equip en aquesta fase final?

Durant tota la temporada hem estat treballant molt per arribar a aquestes alçades depenent de nosaltres mateixos. Ara, i sobretot després del partit del Calafell, estem més motivats que mai per assolir el nostre objectiu de l’ascens.  Tot i així, som conscients, de que els quatre partits que ens queden no són gens fàcil, sobretot el del Bell-lloc, però intentarem fer-ho el millor possible per guanyar-los.

2.- De haver-ho pogut fer, ¿Hauries canviat alguna cosa del funcionament de l’equip?.. entrenaments, jugadors, etc...

Dels jugadors no en tinc cap queixa, al contrari, repeteixo que hem treballat molt durant tot l’any i el seu treball i implicació són innegables.
Pel que fa als entrenaments, aquest any tenim la sort de poder entrenar un dia  a la setmana amb el primer equip i ens dóna un plus que als partits es nota. Esperem que aquesta pràctica continuï les següents temporades.

3.- Tens molta experiència com entrenador, ¿Ets dels que penses que un pot arribar a dominar el joc de l’hoquei o d’ els que cada dia aprèn alguna cosa nova?

Per molts anys que portis entrenant, sempre, i com a costum, continues aprenent. Hi ha situacions durant els entrenaments i partits que et sorprenen i t’ajuden a millorar i comprendre millor aquest esport i a les persones.

4.- Com a principal entrenador de l’equip, ¿Com veus aquest equip?, al marge de les irregularitats d’alguns partits, ¿creus amb les possibilitats d’ascens?

Això de principal entrenador de l’equip és un dir, crec que amb el Toni fem un bon tàndem per  conduir l’equip per la direcció correcta i llegir els partits.
L’equip acostumem a fer bons partits, la irregularitat és deu a la varietat dels equips als que ens enfrontem. Cada un practica una manera molt diferent de jugar respecte als altres i si ens encomanem de la situació, acabem jugant pitjor que el rival. Això ens va passar el dia del Cadí i realment ho varem passar malament.
En general, hem jugat bons partits i repeteixo, després del partit a Calafell, crec en les possibilitats de pujar i crec que ens ho mereixem.

5.- ¿Has pensat mai a demanar d’utilitzar algun jugador/porter d’una categoria superior, en comptes de treballar amb les inferiors com s’ha fet sempre?

Aquesta pregunta té trampa, no seràs pas de Calafell, oi?.
Crec que un segon equip serveix per dues qüestions: preparar la gent de la base per un hipotètic ascens al primer equip i aportar jugadors als entrenaments i/o partits  al primer equip per suplir les baixes.
Si aquesta segona premissa s’inverteix és que no es creu en el segon equip ni en la base ni, per tant, en tot el treball realitzat durant anys en les categories inferiors.
Si d’alguna cosa estic content amb el club és perquè s’està treballant molt bé la base, i això més aviat d’hora que tard donarà els seus fruits.
Personalment, i només per ètica i educació esportiva i convicció i respecte al meu equip, no ho faria.

6.- Demana un desig: (Ja se que costa, però anima’t)

A nivell personal el meu desig ja s’ha complert (ha tingut un nen). A nivell esportiu l’ascens de categoria del primer i segon equip i que es continuï apostant pel futur del club, la base.

 

Darrera modificació el Dimarts, 09 Març 2010 15:17